Verslag Fietstocht De Buitenman

Senioren van Alphen fietsen naar Lage Mierde

Op zaterdag 29 juni stond de fietstocht van Senioren Alphen gepland. De weergoden waren ons gunstig gezind , een heerlijke temperatuur met een lekker zonnetje en bijna geen wind wat dus perfect is voor een dagje fietsen. Leo van Gorp had een mooie tocht uitgezet waarvoor grote dank.

We hadden ons verdeeld over 3 groepen vanwege de veiligheid.

Via het Bels Lijntje ging het naar het Hoefke in Riel en dan naar Goirle. Langs mooie landelijke fietspaadjes naar Hilvarenbeek en via Esbeek naar ons lunchadres de Buitenman in Lage Mierde waar een lekker 12 uurtje op ons stond te wachten. Daar waren ook de fietsers die liever niet in een grote groep meerijden al aangekomen.

We  konden met 42 personen beginnen aan een  lekker soepje, brood met een gebakken eitje en brood met kroket.

Na een tocht met wat hindernissen smaakt dat dan overheerlijk. Toen de magen gevuld waren was er nog geruime tijd om met elkaar te buurten op het gezellige terras.

Maar dan komt toch de tijd dat we ons stalen ,elektrische, ros weer moeten bestijgen. Wederom fietsten we een mooie route waar velen van ons nog nooit geweest waren.

Terug in Alphen stond er zo’n 52 km op de teller en was de EHBO-koffer gelukkig dicht kunnen blijven.

Ondanks verbeterpuntjes denk ik dat we terug kunnen kijken op een gezellige dag waar we letterlijk en figuurlijk omgekeken hebben naar elkaar. En daar draait het tenslotte om !!